Tacksamhet tar ditt sinne till Gud

Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. Romarbrevet 1:21

I förra andakten skrev jag om det andliga sinnet som är vänt till Gud. En viktig andlig övning som vänder ditt sinne till Gud, är tacksamhet. Versen ovan säger att om vi inte tackar Gud så hamnar vi i falska föreställningar; får en skev verklighetsbild. Fortsätter vi så, så kommer mörker att sänka sig över våra hjärtan, enligt versen.

Det är lätt att hamna där. Men det är faktiskt inte så svårt att ta sig ut ur det heller. Tänk på tre saker som är bra i ditt liv just nu, och säg, ”Tack Gud för …” Är det enkelt för dig, så ta några saker till. Om ditt sinne säger, det finns inte tre bra saker i mitt liv, så har du nog hamnat i ”falska föreställningar”. Det finns tre bra saker – jag lovar. Du kan ju läsa detta – där har vi den första. Fortsätt nu själv.

Låt tacksamheten vända ditt sinne till Gud, bort från det negativa som vill fånga din uppmärksamhet. Jag lovar att det gör något med dig. Försök komma ihåg att göra denna enkla andliga övning även till lunch och ikväll innan du lägger dig. Den öppnar ditt hjärta för Gud så att han kan lysa in med sitt ljus.

Bön:
Tack Gud att du har skapat mig. Tack att jag får leva idag. Tack att du gav mig Jesus, det dyrbaraste du hade. Tack Jesus att du dog för mig. Tack att du har sänt den helige Ande för att vara hos mig idag. Tack helige Ande att du leder mig in i hela sanningen, i Jesu namn. Amen.

Publicerat av

Niclas Strindell

Niclas Strindell är missionär och pastor. Niclas är född 1971 i Västerbotten, gift med Marianne och har tre söner. Läs mer på Niclas blogg, www.maxa.nu och följ honom på Twitter.